Apukeskus

Jos seuraat näitä kuutta vaihtetta kun pelaat Texas Hold’emiä, voitat varmasti!


Ensimmäinen panostuskierros

Jakaja (jonka tunnistaa ’jakaja’-napista) jakaa kaksi korttia jokaiselle pelaajalle, mutta kukaan paitsi se pelaaja joka saa nämä kortit ei voi nähdä niitä.

Jakajan vasemmalla oleva pelaaja asettaa ensimmäisen vedon (pieni sokea), joka on samansuuruinen kuin pienin pelimerkki.


Toinen panostuskierros

Pieni sokea-panoksen asettaneen pelaajan vasemmalla oleva pelaaja asettaa toisen vedon (iso sokea) joka on tuplasti edellisen panoksen suuruinen.


Vaihe 1 

1. panostuskierros

Pelaaja, joka aloittaa pelin on se, joka istuu iso sokea-panoksen asettaneen pelaajan vasemmalla.
Pelaajat pelaavat yksi toisensa jälkeen, kunnes tulee sen pelaajan vuoro joka asetti ’pieni sokea’-panoksen.
Tämä pelaaja voi valita haluaako hän ’luovuttaa’, ’katsoa’ tai ’korottaa’.
Pelaaja, joka asetti ’iso sokea’-panoksen voi ’luovuttaa’ tai ’katsoa’.
Jos se pelaaja, joka asetti pienen sokean korottaa vuorollaan, silloin muut pelaajat voivat joko ’ohittaa’ tai ’katsoa’.


Vaihe 2 

Floppi

Tässä vaiheessa kierroksen jakaja asettaa 3 korttia kuvapuoli ylöspäin pöydälle.


Vaihe 3 

2. kierros

Tällä panostuskierroksella ensimmäinen pelaaaja, jos hän on yhä pelissä ja jakajan vasemmalla puolella aloittaa.


Vaihe 4

 – 

Turn

Tässä vaiheessa jakaja asettaa 4. yhteisen kortin pöydälle. Tätä kutsutaan ”Turn”-nimellä.


Vaihe 5 

– 

River

Tässä vaiheessa jakaja asettaa 5. yhteisen kortin pöydälle. Tätä viimeistä korttia kutsutaan ’River’-nimellä.


Vaihe 6

 –

Showdown

Tässä vaiheessa kaikki pelaajat näyttävät korttinsa. Tämä kierros on saatu päätökseen, kun vetoa tai uusintakorotusta korkeampaa vetoa ei tehdä. Pelaajat näyttävät sitten korttinsa, ja kunhan kierroksen voittaja on saanut kaikki pelimerkit, seuraavan käden peli alkaa.


Omaha pokerissa on samat säännöt kuten Texas Hold’emissä, mutta siinä on kaksi poikkeusta:

1. Pelaajilla on 4 taskukorttia 2 sijasta.

2. Jotta pelaajalla voisi olla paras mahdollinen käsi, heidän tulee käyttää kaksi neljästä taskukortista ja vain kolme yhteiskorttia. Texas Hold’emissä sen sijaan voidaan käyttää viisi yhteiskorttia kolmen sijasta.

Omaha pokeri on yksi pelatuimmista peleistä monissa turnauksissa ja mestaruuskisoissa kuten WSOP.

Omaha Hi/Lo-pelissä on samat säännöt kuin tavallisessa Omaha-pelissä, mutta potin jakamiseen on käytössä useita keinoja.

Korkeamman käden voittaja on se, joka saa parhaiten sijoittuva käden, kuten Omahassa tai Texas Hold’emissä. Tämän lisäksi korkean käden voittaja voi myös voittaa alhaisimman käden pelissä. Alhaisin käsi on käsi, jossa on viisi erilaista korttia alle ysin. Voit käyttää 2 ’tasku’- tai ’yhteiskorttia’ parantaaksesi matalaa kättäsi. Joka tapauksessa, sinun tulee käyttää kahta ’taskukorttia’.

Esimerkiksi : 3, 4, 5, 6 ja 8 mitä tahansa väriä on ’matala’-käsi. Matala käsi, joka saa alhaisimman sijoituksen, voittaa. Siinä tapauksessa, että pelissä on yksi matalan käden voittaja, pelaajat jakavat potin 50/50 matalan käden voittajan ja korkean käden voittajan kesken.

Jos pelissä on useita matalia käsiä, matalan käden voittaja määritellään vertailemalla korkean ja alhaisen sijoituksen kortteja, seuraavaksi korkeimmaksi sijoittunutta kättä jne. Jos pelissä on kaksi tai useampi matalan käden voittajia, potti jaetaan heidän välillään.

Jokaisella kerralla ei varmasti ole matalan käden voittajaa. Tämän vuoksi, pelaajalla voi olla kaksi erilaista korttia tai taskukorttia hänen käsissään, jotta hän voi pelata joko matalan tai korkean, sen lisäksi että hänelllä on kolme muuta yhteiskorttia.

Pottiraja ei ole sama asia kuin ’ei rajaa’, sillä siinä panostusten ja korotusten määrät ovat erilaiset.

Minimikorotus on edellinen panos joka korotettiin tai asetettiin samalla kierroksella.
Esimerkiksi, jos ensimmäinen pelaaja asettaa 10 € panoksen, seuraava panos on minimissään 10 €.

Maksimipanoksen määrä on potin kokonaismäärä + muiden pelaajien panosten kokonaismäärä kierroksen aikana + pelaajan asettama panos. Esimerkiksi, jos potti on 50 €, silloin ensimmäinen pelaaja lyö vetoa 10 € ja toinen myös 10 €, kolmas pelaaja voi korottaa yli 80 € (50 € pääpotissa + 20 € ensimmäisen kierroksen vedoista + 10 € pelaajan omasta korotuksesta).

Pottirajojen säännöt eivät muutu viimeisellä panostuskierroksella, kuten ei pottirajoja-vedossa.

Ei pottirajaa- ja pottiraja-vetojen ero on se, että korotuksen vedossa ei ole maksimirajaa (paitsi pöydällä oleva taso/summa)

Ei pottirajaa-säännöt eivät muutu viimeisellä panostuskierroksella, sillä niiden raja muuttuu koko ajan.

Viiden kortin avopokeri on pokerin variaatio, jolla on paljon yhteistä seitsemän kortin avopokerin kanssa. Kuten pelin nimi antaa ymmärtää, peliä pelataan 5 kortilla. Kaikki kortit jotka jaetaan, ovat kuvapuoli alaspäin eikä yhteiskortteja ole ollenkaan. Tärkeimmät erot viiden kortin avopokerissa ja seitsemän kortin avopokerissa ovat seuraavat:

Pelin alussa jaettavien korttien lukumäärä: Kaksi korttia kolmen sijaan, joita saat seitsemän kortin avopokerissa. Panoskierrosten lukumäärä: neljä viiden sijaan, toisin kuin seitsemän kortin avopokerissa

Viiden kortin avopokeria pelataan maksimissaan kahdeksan pelaajan kesken.

Ante-panokset

Ennen kuin pelaajat saavat aloituskorttinsa, heidän tulee asettaa ante-panos. Tämä on pakollinen panos, joka aloittaa pelin ja aloittaa potin kerryttämisen.

1. kierros

Kun ante on asetettu, kaksi korttia jaetaan jokaiselle pelaajalle, yksi kuvapuoli ylöspäin ja yksi kuvapuolli alaspäin.

Pelaajan, jolla on alhaisin kuvapuoli ylöspäin-kortti, täytyy asettaa ”bring-in”-panos. Tämä ”bring-in” veto aloittaa vedonlyönnin Huomioithan: Siinä tapauksessa jos kahden kortin välille tulee tasapeli, päätös tehdään maiden välillä. Nousevassa järjestyksessä: ristit, ruudut, hertat ja padat. Silloin pelaaja, joka on sen pelaajan vasemmalla puolella joka asettaa ”bring-in”-panoksen toimii ensiksi. Tämä pelaaja voi korottaa, katsoa tai ohittaa. Sitten pelin toiset pelaajat toimivat vuorollaan (liikkumalla myötäpäivään pöydällä). He voivat katsoa tai korottaa. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme. Kun kolme korotusta on tehty, pelaajat voivat joko katsoa tai luovuttaa.

2. kierros

Kolmas kortti jaetaan jokaiselle pelaajalle kuvapuoli ylöspäin. Pelaaja joka toimii ensimmäisenä on se, jolla on paras käsi näkyvillä, eli paras kahden kortin yhdistelmä näkyvillä. Sitten pelin toiset pelaajat toimivat vuorollaan. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme. Kun kolme korotusta on tehty, pelaajat voivat joko katsoa tai luovuttaa.

3. kierros

Neljäs kortti jaetaan jokaiselle pelaajalle kuvapuoli ylöspäin. Kolmas kierros alkaa. Pelaaja joka toimii ensimmäisenä on se, jolla on paras käsi näkyvillä. Sitten pelin toiset pelaajat toimivat vuorollaan. Kun kolme korotusta on tehty, pelaajat voivat joko katsoa tai luovuttaa.

4. kierros

Viides ja viimeinen kortti jaetaan jokaiselle pelaajalle kuvapuoli ylöspäin. Vedonlyönnin viimeinen kierros alkaa. Pelaaja joka toimii ensimmäisenä on se, jolla on paras käsi näkyvillä. Sitten pelin toiset pelaajat toimivat vuorollaan.

Showdown

Ensimmäinen pelaaja joka paljastaa hänen korttinsa (neljä korttia kuvapuoli ylöspäin ja yksi kuvapuoli alaspäin) on se, joka asetti viimeisen panoksen tai teki viimeisen korotuksen. Oletuksena tämä on pelin avannut pelaaja tai, jos ei ole, se on pelaaja jolla on paras näkyvissä oleva käsi. Pelaaja, jolla on paras käsi voittaa potin. Siinä tapauksessa jos kahden käden välille tulee tasapeli, potti jaetaan tasan kahden kesken.

Seitsemän kortin avopokeri on erittäin suosittu pokerin variaatio. Kuten pelin nimi antaa ymmärtää, peliä pelataan seitsemällä kortilla. Seitsemän kortin avopokeria pelataan maksimissaan kahdeksalla pelaajalla ja siinä on viisi panostuskierrosta. Kaikki kortit jotka jaetaan, ovat kuvapuoli alaspäin eikä yhteiskortteja ole ollenkaan (paitsi harvinaisissa tapauksissa - kts. huomio viidennestä kierroksesta näkyvissä alla). Pelin jakaja valitaan siten, että jokainen pelajaa nostaa kortin ja alhaisimman kortin saavasta pelaajasta tulee jakaja. Tämä pelaaja jakaa sitten kortit aloittaen siitä pelaajasta, joka istuu hänen vasemmalla puolellaan.

Ante-panokset

Ante on ensimmäinen panos jonka pelaajat tekevät ja se on pakollinen. Jotta pelaaja saa hänen korttinsa, kaikkien pelaajien tulee asettaa veto.

1. kierros

Kolme korttia jaetaan jokaiselle pelaajalle: kaksi kuvapuoli alaspäin ja yksi kuvapuoli ylöspäin. Pelaajan, jolla on alhaisin kuvapuoli ylöspäin-kortti, täytyy asettaa ”bring-in”-panos. Tämä ”bring-in” veto aloittaa vedonlyönnin.  Huomioithan: Siinä tapauksessa jos kahden kortin välille tulee tasapeli, päätös tehdään maiden välillä. Nousevassa järjestyksessä: ristit, ruudut, hertat ja padat. Silloin pelaaja, joka on sen pelaajan vasemmalla puolella joka asettaa ”bring-in”-panoksen toimii ensiksi. Tämä pelaaja voi korottaa, katsoa tai ohittaa. Sitten pelin toiset pelaajat toimivat vuorollaan. He voivat katsoa tai korottaa. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme. Kun kolme korotusta on tehty, pelaajat voivat joko katsoa tai luovuttaa.

2. kierros

Neljäs kortti jaetaan jokaiselle pelaajalle kuvapuoli ylöspäin. Sitten panostuskierros alkaa. Pelaaja, jolla on paras näkyvissä oleva käsi toimii ensiksi ja sitten kaikki muut pelaajat toimivat vuorollaan. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme. Huomioithan: Toisesta vetokierroksesta lähtien pelaajat voivat tuplata panoksensa jos pelaajalla on pari on näkyvissä.

3. kierros

Viiden kortti jaetaan kuvapuoli ylöspäin jokaiselle pelaajalle. Kolmas panostuskierros alkaa ja siinä voidaan tehdä maksimissaan kolme korotusta. Pelaaja, jolla on paras näkyvissä oleva käsi toimii ensiksi ja sitten kaikki muut pelaajat toimivat vuorollaan. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme.

4. kierros

Viiden kortti jaetaan kuvapuoli ylöspäin jokaiselle pelaajalle ennen kuin neljäs panostuskierros alkaa. Pelaaja, jolla on paras näkyvissä oleva käsi toimii ensiksi ja sitten kaikki muut pelaajat toimivat vuorollaan. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme.

5. kierros

Viides ja viimeinen kortti jaetaan jokaiselle pelaajalle kuvapuoli ylöspäin. Sitten pelin viimeinen panostukierros voi alkaa. Pelaaja, jolla on paras näkyvissä oleva käsi toimii ensiksi ja sitten kaikki muut pelaajat toimivat vuorollaan. Korotuksia voi tapahtua maksimissaan kolme.Huomioithan: Pelin tässä vaiheessa, jos kaikki pelaajat ovat vielä kädessä (tätä tapahtuu vain harvoin) ja pelissä ei ole tarpeeksi kortteja jaettavaksi kaikille, pelaaja jakaa yhden yhteiskortin kuvapuoli ylöspäin. Tämä on pelaajien seitsemäs kortti.

Showdown

Pelaajat, jotka ovat yhä pelissä paljastavat korttinsa vertaillakseen käsiään - tämä tunnetaan showdownina. Pelaaja, jolla on paras käsi voittaa potin. Jos käsien välille tulee tasapeli, potti jaetaan tasapuolisesti niiden käsien kesken.

Pelien maksut tarkoittavat niitä maksuja, jotka veloitetaan oikealla rahalla pelaamisesta. Maksu veloitetaan niistä peleistä, joihin pelaaja osallistui ja pelintarjoaja on saanut vähintään 0,01 € voiton koskien tätä pelaajaa.

Maksun määrä lasketaan jakamalla kaikkien pelin aikana maksettujen maksujen määrä niiden pelaajien määrällä, jotka ovat saaneet kortit.

Emme veloita maksua, mikäli peli päättyi ennen kuin ’flop’-kortit ehdittiin jakaa pelissä (niin sanotusti ’no flop no drop’).

Pokerissa on tunnusomainen yhdeksän erilaisen käden järjestys. Kaikista vahvin yhdistelmä kaikista yhdeksästä on kuningasvärisuora, kuten kädet pienentyvässä järjestyksessä vihjaavat:

Kuningasvärisuora samaa maata kuin 10 tai ässä.
Esimerkiksi: pata 10, patajätkä, patakuningatar, patakuningas, pataässä
Kuningasvärisuora samaa maata
Esimerkiksi: ruutu 7, ruutu 8, ruutu 9, ruutu 10 ja ruutujätkä
Neloset:
Mitkä tahansa saman arvoiset neljä korttia
Esimerkiksi: ristijätkä, ruutujätkä, herttajätkä, patajätkä
Täyskäsi:
Kolme samanarvoista korttia ja kaksi muuta korttia. Kun pelissä kilpailee useampi kuin yksi täyskäsi, kaikista korkea-arvoisin kortti kolmesta voittaa.
Esimerkiksi:  herttakuningatar, patakuningas, ruutukuningas, ristikuningas, herttakuningas
Väri:
Viisi saman maan korttia. Kun pelissä kilpailee useampi kuin yksi väri, se missä on kaikista korkea-arvoisin kortti voitttaa.
Esimerkiksi: pataässä, pata 5, pata 7, pata 9, patajätkä
Suora:
Mitkä tahansa viisi korttia järjestyksessä. Kun pelissä kilpailee useampi kuin yksi suora, se mikä on kaikista korkea-arvoisin, voittaa. Ässä voidaan määritellä joko arvoltaan korkeaksii tai matalaksi kortiksi (mutta ei korkeaksi ja matalaksi samassa kädessä).
Esimerkiksi: 8, 9, 10, jätkä, kuningatar
Kolmoset:
Kolme samanarvoista korttia.
Esimerkiksi: herttakuningas, ruutukuningas, ristikuningas
Kaksi paria:
Kaksi samanarvoista korttia ja kaksi muuta korttia, joilla on sama arvo. Kun useammalla kuin yhdellä kädellä on kaksi samanarvoista paria, se käsi olla on korkein viides kortti voittaa pelin.
Esimerkiksi: ristijätkä, herttajätkä, patakuningatar, ruutukuningatar
Yksi pari:
Kaksi samanarvoista korttia. Jos kahdessa kädessä on pari, se käsi jossa on korkeampi arvoinen pari voittaa pelin.
Kun useammalla kuin yhdellä kädellä on kaksi samanarvoista paria, se käsi jolla on korkein viides kortti voittaa pelin.
Esimerkiksi: risti 10, pata 10
Hai:
Jos pelaajilla ei ole mitään ylläolevista käsistä, se käsi jossa on korkein kortti voittaa pelin.

Six Plus Hold’em on Texas Hold’emin variaatio, jossa käytetään pienennettyä pakkaa. Standardin 52 kortin korttipakan sijaan kaikki kortit arvoilla 2,3,4,5 (4 kakkosta, 4 kolmosta, 4 nelosta ja 5 vitosta) poistetaan pakasta, mistä tulee 36 kortin pakka, missä matalin kortti on 6 ja korkein ässä.

Six Plus Hold’emissä on hieman erilainen käsien sijoittelu kuin Texas Hold’emissä: Suurin eroavaisuus pelissä on, että ”kolmoset” voitta nyt ”suoran” ja ”väri” voittaa nyt ”täyskäden”. Tätä sääntöä käytetään siksi, että korteille olisi helpompi saada hyviä käsiä myös pienemmällä pakalla, verrattuna toisiin peleihin kuten klassinen Hold’em peli, jota pelataan 52 kortilla.